Ajax blijft op titelkoers na zege op Sparta

14 april 2002 14:53

Verslaggever: M

Met nog 3 competitiewedstrijden te gaan heeft Ajax het kampioenschap nog altijd in eigen hand. De Amsterdammers maakten zondagmiddag in Rotterdam tegen Sparta geen fouten. De manschappen van Ronald Koeman zegevierden eenvoudig met 4 - 0. In een matige eerste helft waarin beide ploegen nauwelijks kansen kregen opende Mido in de 32ste minuut de score voor Ajax na een blunder van Sparta-keeper Vandenbussche. De tweede 45 minuten waren heel wat levendiger. Sparta kroop langzaam uit haar schulp en zette Ajax korte tijd onder druk. Ajax capituleerde niet en profiteerde in 65ste minuut wederom van de chaos in de verdediging van de thuisploeg. Mido was weer de doelpuntenmaker. De Egyptenaar scoorde in de 73ste minuut zelfs zijn derde treffer van de middag. Zlatan, invaller voor Machlas, had het slotakkoord (78) en zorgde voor de 4 - 0 eindstand. Ajax deed zo niet alleen qua punten, maar ook wat betreft het doelsaldo goede zaken in Rotterdam.