Transparent
Inloggen
Sluiten

Aanvaller Esteban had stadionverbod [update]

22 december 2011 16:57 - RTVNH.nl

Volgens RTV Noord-Holland had de toeschouwer die AZ-keeper Esteban aanviel al een stadionverbod. Voor hoe lang en waarom de 19-jarige man bestraft was, is vooralsnog niet bekend. Het is verplicht een identiteitsbewijs te kunnen overleggen bij binnenkomst van de ArenA. In de praktijk wordt hier aan de Noordzijde van het stadion, de kant waar de supporter zat, zelden op gecontroleerd.

[Update] Statement Ajax.nl:

Onderzoek naar het incident dat woensdagavond plaatsvond tijdens de bekerwedstrijd Ajax - AZ, heeft uitgewezen dat de 19-jarige man, die het veld op rende en AZ-doelman Esteban belaagde, reeds een 3-jarig stadionverbod heeft.
Zijn Ajax Club Card was geblokkeerd en hij kon via zijn eigen kaart op geen enkele wijze aan wedstrijdkaarten komen. De man heeft gebruikgemaakt van een Ajax Club Card van een andere supporter om kaarten voor de bekerwedstrijd Ajax - AZ te bemachtigen.

De identiteitscontrole aan de poorten van de Noord-kant van het stadion is zoals bij iedere wedstrijd uitgevoerd. Deze controle vindt steekproefsgewijs plaats, de man zat niet in de steekproef, waardoor hij het stadion kon binnenkomen. Als een strengere voetbalwet met meldingsplicht van toepassing was geweest, had de desbetreffende man zich voor de bekerwedstrijd moeten melden op het politiebureau en was hij nooit de Amsterdam ArenA binnengekomen.

Naar aanleiding van het voorval heeft Ajax melding gemaakt bij de KNVB. De bond zal vervolgens beslissen over het opleggen van een aanvullend stadionverbod aan de veldbetreder. Ajax heeft besloten nooit meer een seizoen- of clubkaart aan deze persoon te verstrekken. Tevens heeft Ajax besloten aangifte van huisvredebreuk te doen.

Meer op RTVNH.nl




Tags

stadionverbod esteban arena aangifte aanviel belaagde binnenkomen binnenkomst clubkaart gebruikgemaakt gecontroleerd holland huisvredebreuk identiteitsbewijs identiteitscontrole jarig knvb meldingsplicht noordzijde opleggen plaatsvond politiebureau rende statement steekproef steekproefsgewijs strengere toepassing toeschouwer uitgevoerd veldbetreder verstrekken voetbalwet wedstrijdkaarten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht