Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax biedt excuses aan aan AZ

21 december 2011 22:26

Na afloop van het gestaakte bekerduel Ajax - AZ (1-0) meldden de directeuren van AZ, Ajax en de KNVB zich in de persruimte voor een verklaring. De bekerwedstrijd in de Amsterdam ArenA werd na 37 minuten gestaakt nadat een supporter AZ-keeper Esteban had aangevallen. Uit reactie schopte de doelman terug en kreeg volgens de reglementen een rode kaart.

Ajax’ financieel directeur Jeroen Slop reageerde na afloop als volgt: ,,Dit is een vreselijk incident wat we als Ajax zeer betreuren. We bieden dan ook onze oprechte excuses aan. De supporter is inmiddels overgedragen aan de politie. Het is duidelijk dat het om een 19-jarige man gaat die naar alle waarschijnlijkheid onder invloed van alcohol was. Hij heeft laten weten dat hij een hekel aan de keeper van AZ had en hem daarom aanviel.”

Slop vervolgt: ,,Het is uiteraard ridicuul en we zoeken uit of het een bekende van ons is. Zo ja, dan kan hij zijn leven geen seizoenkaart van Ajax meer krijgen. Maar of hij nu wel of geen bekende van ons is, doet er eigenlijk niet eens zoveel toe. We vinden dit heel erg en dat zal deze jongen merken ook.”
AZ-coach Gertjan Verbeek haalde als reactie op het incident zijn team van het veld. Volgens de trainer van AZ was de veiligheid van zijn spelers in het geding. Slop: ,,Ajax heeft toen nog aangeboden om extra stewards rond het veld te zetten om de veiligheid te waarborgen en de wedstrijd uit te spelen. Maar dat heeft bij AZ uiteindelijk geen relevante rol in hun besluitvorming gespeeld.”

Het is nu aan de KNVB wat er met de wedstrijd gaat gebeuren. Daarvoor zijn drie opties: uitspelen, overspelen of de 1-0 stand als definitieve eindstand beschouwen. De KNVB gaat hier een beslissing overnemen als de rapporten van alle betrokkenen binnen zijn en door de aanklager betaald voetbal zijn beoordeeld. De aanklager moet vaststellen of er sprak is van schuld, zodat het bestuur betaald voetbal vervolgens een beslissing kan nemen. KNVB-directeur Bert van Oostveen verwacht de rapporten voor kerst binnen te hebben. Het duel wordt sowieso niet meer in 2011 uitgespeeld, aldus de KNVB.


Tags

knvb slop aanklager bekende rapporten aangevallen aanviel alcohol arena bekerduel besluitvorming bestuur esteban gertjan gestaakt gestaakte meldden oostveen overgedragen overspelen persruimte reglementen relevante ridicuul schopte seizoenkaart vaststellen verbeek vervolgt waarborgen waarschijnlijkheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aarde acteert antony beademen deeltje downforce dwtk einstein fier geloofd heelal higgs koen level lichtsnelheid luigitentorioabc mond natuurkunde nederland omvang ontsnappen ontsnappingsenergie overheid potter racisme tadic theorie tijdreizen toegenomen zzp