Transparent
Inloggen
Sluiten

Verklaring AFCA Supportersclub over gebruik geuzennaam 'joden'

20 december 2011 17:24 - AFCA Supportersclub

Naar aanleiding van een bijeenkomst tussen de gemeente, het OM, de KNVB, Ajax en verschillende Joodse organisaties heeft de AFCA Supportersclub een verklaring omtrent die bijeenkomst en de reactie vanuit de pers opgesteld. De verklaring luidt als volgt.

Gisteravond is er een meeting met onder andere de burgemeester, OM, KNVB, Ajax en diverse joodse groeperingen geweest in de ambtswoning over kwetsende spreekkoren.

De focus lag hierbij op het roepen van 'jodenleuzen' als geuzennaam en het identificeren van sommige supporters met de joodse cultuur.

Voor een aantal mensen geldt, dat juist dit antisemitische reacties oproept.

Wij, als AFCA Supportersclub hebben ons hier altijd tegen verzet.

Er zijn een paar punten naar voren gebracht:

Racisme en discriminatie wijzen wij altijd af. Wij vinden niet dat wij verantwoordelijk zijn voor het roepen van anti-semitische spreekkoren. Zij die dit doen, die moeten worden aangepakt.

Er is aangegeven dat de gevoelens en emoties van de mensen die aanwezig zijn, meegenomen worden naar onze achterban.

Er is aangegeven niets te zien in juridische sancties of streng straffen.

Dialoog of een gesprek aangaan kan altijd en we gaan peilen of die behoefte er is.

Teleurgesteld zijn we in het feit, dat de pers is ingelicht en hier een eigen interpretatie aan overhoudt. Omdat in onze ogen dit steeds minder een issue is, kan dit averechts werken.

Wij hebben zojuist aan de burgemeester laten weten dat we de volgende keer overwegen niet op een dergelijke uitnodiging in te gaan, als er woorden in onze mond worden gelegd die niet gesproken en vinden dit zeer betreurenswaardig. Daar is niemand bij geholpen.

Bestuur AFCA Supportersclub

Meer op AFCA Supportersclub




Tags

afca supportersclub geuzennaam bijeenkomst knvb spreekkoren ambtswoning anti antisemitische averechts bestuur betreurenswaardig dialoog discriminatie gemeente groeperingen identificeren interpretatie jodenleuzen kwetsende meeting mond oproept overhoudt peilen racisme sancties semitische streng verzet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal