Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax: supporters zelf verantwoordelijk

11 april 2002 13:10 - WWW.AJAX.NL

Verslaggever: P

Op een persconferentie van Ajax donderdagochtend in de Amsterdam Arena zijn een aantal maatregelen aangekondigd om een eind te maken aan het supportersgeweld van de afgelopen tijd. Sommige van de maatregelen zijn afhankelijk gesteld van het gedrag van de supporters zelf. Indien er bij de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht problemen ontstaan die door supporters van Ajax zijn veroorzaakt, zal de volgende thuiswedstrijd tegen Den Bosch zonder publiek wordt gespeeld. Voorts is bekend gemaakt dat als er bij de uitwedstrijd tegen Sparta zondag problemen zullen onstaan, er geen supporters mee zullen gaan naar NEC-uit, de eventuele kampioenswedstrijd.

De overige maatregelen betreffen het stilleggen van de kaartverkoop voor Ajax ? FC Utrecht (is al gebeurd); supporters die een kaartje voor de komende thuiswedstrijden hebben gekocht of nog zullen kopen dienen zich bij het stadion te legitimeren door middel van een rijbewijs of paspoort; supporters die meegaan naar uitwedstrijden zullen zich bij het instappen in de combi-bussen moeten legitimeren aan de hand van hun persoonsgebonden uitkaart; er zal een algeheel alcoholverbod in het stadion zijn tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht; het lik-op-stuk beleid zal worden aangescherpt; supporters die zich in het stadion misdragen zullen onmiddellijk worden verwijderd; voor de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch is het voor clubkaarthouders slechts mogelijk om 1 kaartje per clubkaart te kopen.

Ajax wijst erop dat de problemen veelal worden veroorzaakt door mensen die geen seizoenkaart hebben, maar slechts sporadisch bij Ajax komen en dan niet eens voor het voetbal. Daarnaast liet Van Praag weten dat Ajax er alles aan doet om het supportersgeweld te beteugelen en wijst op de gedeelde verantwoordelijkheid die politie, justitie, openbaar bestuur en de clubs hier hebben. In dat kader zou een strafrechtelijk te handhaven voetbalwet, zoals er in Engeland bestaat, een goede oplossing kunnen zijn om het supportersgeweld tegen te gaan.

Meer op WWW.AJAX.NL
Tags

supportersgeweld utrecht kaartje legitimeren alcoholverbod arena bestuur beteugelen clubkaart clubkaarthouders combi engeland instappen justitie kader kampioenswedstrijd lik meegaan misdragen onstaan openbaar paspoort persoonsgebonden praag rijbewijs seizoenkaart sparta stilleggen strafrechtelijk uitkaart voetbalwet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch deadline elsimao farioli gaaei godts hato henderson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson