Ajax naar finale Amstel Cup; eindelijk winst in Arena tegen PSV

10 april 2002 20:04

Ajax heeft eindelijk de mythe verbroken in de Arena dat Ajax niet kan winnen tegen PSV. In de halve finale van de Amstel Cup won Ajax gedecideerd en terecht met 3-0 van PSV. Ajax zal in de finale uitkomen tegen FC Utrecht. Ajax was veruit debtere ploeg en kreeg de gehele wedstrijd de betere kansen. In blessuretijd van de eerste helft kwam Ajax op een 1-0 voorsprong door een benutte penalty van Bergdolmo. Ajax had eerder al een penalty moeten hebben doen toen Machlas het spelen werd belet. Luinge die al de gehele eerste helft bewees geen thuisfluiter te zijn, wuifde dat echter weg. In de tweede helft waren er goede kansen aan beide kanten. Zowel bij Ajax als PSV werd er voor de keeper gemist, met name door uitstekend optreden van zowel Grim als Waterreus. PSV moest vervolgens steeds meer risico's nemen en gaf daardoor ruimte achterin weg. Bij ??n van de counters scoorde Galasek de 2-0 en daarmee de winnende treffer. Ajax had PSV daarmee knockout en kon verder uitlopen naar een grote uitslag. Van der Meyde was vervolgens degene die de 3-0 mocht binnenschieten..