Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax bestraft Vak410, komende duels geen sfeerartikelen toegestaan

15 december 2011 18:05 - Ajax.nl

Ajax heeft laten weten Vak410 te bestraffen voor het afsteken van vuurwerk tijdens Ajax-Real Madrid. In een verklaring laat Ajax weten twee duels bepaalde sfeerartikelen niet toe te staan in de hoop tot een groter veiligheidsbewustzijn en een betere sociale controle op het betreffende vak te komen.

Het afsteken van vuurwerk in en rond het stadion levert gevaarlijke situaties op, zoals eerder is gebleken bij situaties waar Ajax-supporters (blijvend) letsel hebben opgelopen. Het afsteken is tevens verboden in voetbalstadions. Zoals bekend, wordt het afsteken van vuurwerk ook door de UEFA en KNVB bestraft met hoge boetes. Ajax hanteert dan ook een duidelijk sanctiebeleid ten aanzien van personen die vuurwerk afsteken.

Bij bovengenoemde wedstrijd is, evenals bij eerdere wedstrijden, het afsteken van vuurwerk gemaskeerd door sfeerartikelen, zoals spandoeken, bandieries en vlaggen. Op deze wijze wordt het bemoeilijkt om de afstekers van het vuurwerk te achterhalen en vervolgens te bestraffen. 'Vak410' is er door Ajax al eerder op geattendeerd dat deze vorm van 'misbruik' van sfeerartikelen niet wenselijk is, maar helaas is het wederom gebeurd.

Ajax heeft besloten om tijdens de komende twee wedstrijden, Ajax- ADO Den Haag en Ajax- AZ (KNVB beker), geen sfeerartikelen die het afsteken van vuurwerk kunnen afdekken toe te staan op 'Vak410' (de vakken 424 en 425).

Onder deze sfeerartikelen vallen in ieder geval:
- Hijs- en megadoeken
- Balustradedoeken
- Vlaggen
- Bandieries
Het geluidssysteem zal wel operationeel zijn en ook drums zijn toegestaan.

Uiteraard betreurt Ajax deze maatregel te moeten nemen, aangezien dit ten koste gaat van de sfeer in het stadion. Ajax hoopt dan ook dat dit tijdelijke verbod zal leiden tot een groter veiligheidsbewustzijn en een betere sociale controle op het betreffende vak zodat sfeer en veiligheid weer samen gaan.

Meer op Ajax.nl




Tags

sfeerartikelen vuurwerk bandieries bestraffen knvb veiligheidsbewustzijn vlaggen ado afdekken afstekers balustradedoeken betreurt bovengenoemde drums geattendeerd geluidssysteem gemaskeerd gevaarlijke hanteert hijs madrid megadoeken operationeel sanctiebeleid uefa vakken verboden voetbalstadions

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal