Transparent
Inloggen
Sluiten

Ex-leden ledenraad luiden noodklok over Ajax

13 december 2011 08:56 - NUsport.nl

Verslaggever: P.

In het nieuwe magazine van NUsport halen vijf ex-ledenraadsleden van Ajax en Piet Keizer hard uit naar de volgens hun 'dood- en doodzieke' cultuur binnen Ajax. Mark Geestman, Marc Stuut, Cees van Oevelen, Richard Louwers, Dennis Bogaard en Keizer schetsen een verbijsterend beeld van de bestuurschaos die Ajax teistert.

Gesproken wordt over "het traineren en negeren van besluiten die genomen zijn in officiële vergaderingen, het tegen de gemaakte afspraken in lekken van informatie naar de pers, het intimideren van leden door ereleden, het onder druk zetten van notulisten, het manipuleren van stemmingen en het verdraaien van naderhand gemaakte afspraken."

Mark Geestman zegt opgelucht te zijn aangezien hij zich ‘murw gebeukt’ voelde. Marc Stuut: “De club is doodziek. Van binnenuit. We kunnen over financiën praten, over technische modellen, maar als je als club zo verschrikkelijk verrot bent van binnen zal het nooit goed komen. Er moeten drastische maatregelen genomen worden om dat incestueuze gedrag te laten verdwijnen.” Keizer: “Onze boodschap is het ongenoegen, de onvrede, de verbazing over wat er binnen de club gebeurt allemaal. Het is eigenlijk één grote teringzooi. Maar laten we het maar noemen zoals Marcie net zei: doodziek.” Geestman, wederom: “We wisten veel niet. Pas na een tijdje zie je de patronen, de lijntjes en de kongsi’s en word je boos. We hebben er lang voor gekozen om te blijven zitten, te vechten voor wat er moest gebeuren, voor de goede zaak. Wij zijn niet de rechters van Ajax, maar we willen in elk geval discussiëren. En dan stuit je steeds op angst voor de schreeuwlelijkerds.”

Meer op NUsport.nl




Tags

geestman keizer gemaakte ledenraad luiden noodklok stuut bestuurschaos binnenuit bogaard discussieren dood doodzieke drastische ereleden gebeukt incestueuze intimideren kongsi ledenraadsleden magazine manipuleren marcie modellen murw naderhand negeren notulisten oevelen onvrede opgelucht patronen rechters schetsen schreeuwlelijkerds stemmingen stuit teistert teringzooi traineren verbijsterend verdraaien vergaderingen verrot

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal