Transparent
Inloggen
Sluiten

Volledige uitspraak rechtbank in kort geding [video]

12 december 2011 12:28

De rechtbank heeft inmiddels de volledige uitspraak in het kort geding van Cruijff en de jeugdtrainers tegen de Ajax NV online geplaatst. De volledige uitspraak is op de volgende pagina te vinden op rechtspraak.nl.

Verkorte uitspraak: Kort geding Cruijff cs tegen Ajax cs

De voorzieningenrechter gaat er in dit kort geding vanuit dat het voorgenomen besluit tot de benoemingen van Van Gaal en Sturkenboom tot statutair directeur, rechtsgeldig is genomen. De voorzieningenrechter schorst deze voorgenomen benoemingen zodat de aandeelhouders de mogelijkheid behouden om op een AvA over het punt ‘Vertrouwen in de RvC’ te beslissen. Dit punt kan - vanwege het tijdstip van het voorgenomen benoemingsbesluit - op grond van de statuten van Ajax in de AvA van heden middag niet meer worden behandeld.

De voorzieningenrechter geeft twee opties voor de termijn van de schorsing van de voorgenomen benoemingsbesluiten:
- 3 maanden als de hoofddirectie van Ajax of de RvC binnen 14 dagen een AvA bijeen roepen, en zo niet:
- 5 maanden om de aandeelhouders de gelegenheid te geven zelf een AvA te organiseren.

De voorzieningenrechter is van oordeel dat deze ordemaatregel moet worden getroffen om de keuze voor de ‘lijn Cruijff of voor de ‘lijn Van Gaal’ in handen van de aandeelhouders te leggen. Deze keuze hoort thuis bij de AvA als het hoogste orgaan van Ajax. Weliswaar heeft de AvA niet het recht over de benoemingen te beslissen, zij kan echter wel de RvC wegstemmen en daarmee indirect ook het lot van de voorgenomen benoemingsbesluiten bepalen. Het kan naar het oordeel van de voorzieningenrechter niet zo zijn dat door tijdnood de aandeelhouders zich niet officieel over de vertrouwenskwestie hebben kunnen uitspreken, terwijl zij dat wel hadden gekund als zij meer tijd hadden gehad. Het is bovendien niet tegen het belang van Ajax om de aandeelhouders die tijd niet te gunnen.

De beoogde benoeming van Van Gaal gaat immers pas in per 1 juli 2012 en Blind is reeds thans als niet-statutair directeur voor Ajax werkzaam. De aanstelling door de directie van Ajax van Blind tot technisch directeur ad interim en die van Sturkenboom tot algemeen directeur ad interim met procuratiebevoegdheid zijn rechtsgeldig genomen. Niet is komen vast te staan dat die aanstellingen tot een strategiewijziging bij Ajax leiden.
Tags

ava voorgenomen voorzieningenrechter benoemingen gaal rechtbank rvc benoemingsbesluiten blind rechtsgeldig statutair sturkenboom aanstellingen benoemingsbesluit gunnen hoofddirectie jeugdtrainers lot ordemaatregel procuratiebevoegdheid rechtspraak schorst statuten strategiewijziging thans tijdnood verkorte vertrouwenskwestie wegstemmen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.216 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom backup berghuis bergwijn bertrand branco brobbey elsimao farioli forbs frimpong godts hato janse jim kaplan kiki lcv linksbuiten oranje rcm reijnders rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal