Transparent
Inloggen
Sluiten

Uitspraak rechter in kort geding: AVA moet zich uitspreken eer er definitief oordeel komt

12 december 2011 11:28 - Twitter: AFCA Supportersclub

Vandaag heeft de rechter in kort geding uitspraak gedaan in de zaak die door Johan Cruijff en dertien anderen is aangespannen tegen de overige leden van de raad van commissarissen van Ajax. De rechter heeft bepaald dat de benoeming van Sturkenboom en Van Gaal dient te worden opgeschort tot de AVA zich erover uit heeft kunnen spreken. De benoeming van Blind en Sturkenboom is echter rechtsgeldig. De rechter acht het oproepen van Johan Cruijff voor de vergadering van 16 november niet correct, voorts is de agendering van de benoeming directie voor de AvA te laat ingediend.

De rechter geeft de AVA de kans zich over alles wat er de afgelopen maanden bij Ajax is plaatsgevonden uit te spreken en zal over drie maanden een definitieve uitspraak doen. De AvA moet binnen twee weken zijn opgeroepen om zich uit te kunnen spreken over de rvc van Ajax. Mocht dit niet (tijdig) gebeuren, dan kan de AVA zelf een vergadering organiseren en wordt de termijn vijf maanden. Of Ajax de visie Van Gaal of de visie van Cruijff zal gaan volgen is uiteindelijk in handen van de AVA. Over drie maanden pf vijf maanden moet alles duidelijk zijn.

Meer op Twitter: AFCA Supportersclub




Tags

ava eer gaal sturkenboom agendering blind opgeschort rechtsgeldig rvc

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper