Transparent
Inloggen
Sluiten

Duidelijkheid over voorgenomen invulling directie

9 december 2011 02:32 - ajax.nl

Uit de toelichting op de agenda van de aandeelhoudersvergadering van 12 december blijkt hoe de geplande directie er uit zal komen te zien. De raad van commissarissen is voornemens om Louis van Gaal te benoemen tot directievoorzitter (CEO) van Ajax. Ajax beoogt zijn contract uiterlijk 1 juli 2012 in te laten gaan voor een duur van drie jaar. Daar zit een optie bij om dat contract te verlengen met twee jaar. Voor zijn salaris is naar vergelijkbare functies bij andere betaald voetbalclubs binnen en buiten Nederland gekeken, om het zodoende concurrerend te maken. Ook zal er een bonusregeling in opgenomen worden; daar worden geen verdere uitlatingen over gedaan. Mocht Ajax hem willen ontslaan, zal dit 12 bruto maandsalarissen kosten.

Martin Sturkenboom zal actief zijn als interim directeur als opvolger van Rik van den Boog. In die hoedanigheid heeft hij een contract voor twee jaar getekend. Beoogd is dat wanneer Van Gaal toe treedt tot de directie van Ajax, Sturkenboom de functie van operationeel directeur (COO) zal gaan vervullen. Het salaris dat Sturkenboom zal gaan verdienen bestaat enkel uit een vast deel: 300.000 euro bruto op jaarbasis. Mocht Ajax besluiten hem te ontslaan zal dit 3 tot maximaal 12 bruto maandsalarissen kosten, afhankelijk van de omstandigheden.

Met de beoogde aanstelling van deze twee directeuren zal de directie gecomplementeerd zijn. De overige directeuren in dienst van Ajax zijn financieel directeur Jeroen Slop (CFO) en commercieel directeur Henri van der Aat (CCO). Dit betekent dat Danny Blind na de aanstelling van Louis van Gaal geen directeur zal zijn bij Ajax.

Meer op ajax.nl




Tags

bruto gaal sturkenboom maandsalarissen voorgenomen aat beoogt blind bonusregeling cco ceo cfo concurrerend coo danny directievoorzitter gecomplementeerd henri hoedanigheid jaarbasis nederland operationeel slop vergelijkbare voetbalclubs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal