Transparent
Inloggen
Sluiten

De Boer: ‘We moeten doorborduren op de lijn van Cruijff.’

7 december 2011 07:12 - De Pers

Verslaggever: P.

In een uitgebreid interview met dagblad De Pers stelt Frank de Boer dat Ajax moet doorgaan met de visie van Johan Cruijff. "Ik vind wel dat we in eerste instantie gekozen hebben voor de visie van Cruijff. Dat voelt goed. Dus op die lijn moeten we doorborduren. Continuïteit is voor een club die wil doorgroeien heel belangrijk. Er moet een bepaalde rust zijn. Je merkt nu dat je op De Toekomst bepaalde groepen hebt: een groep Cruijff en een groep die daar toch zijn twijfels over heeft. Dat proef je. Vind ik lastig," aldus De Boer.

Op de vraag of de visies van Cruijff en Louis van Gaal niet heel dicht bij elkaar liggen antwoordt de trainer van Ajax: "Oh, dat weet ik wel zeker. Het individu is voor allebei belangrijk, met Ajax 1 als allerbelangrijkste. De onderkant moet volledig in het teken staan van het eerste. Daarin zitten die twee op lijn, daar ben ik niet bang voor."

Als vervolgens wordt geconcludeerd dat het een spijtige kwestie van botsende karakters is zegt De Boer: "Ja. Ik heb het daar met Josep Guardiola (trainer van Barcelona, red.) wel eens over gehad. Ik denk dat het heel lastig is met twee sterren in één team te spelen. Ze willen elkaar vaak naar de kroon steken. Daar heeft niemand baat bij, dus uiteindelijk moet je van één afscheid nemen. Misschien gaat dat voor deze situatie ook wel op."

Meer op De Pers




Tags

boer doorborduren barcelona botsende gaal guardiola individu josep karakters kroon kwestie onderkant spijtige visies

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos