Transparent
Inloggen
Sluiten

Clubarts Goedhart niet verbaasd, reactie Verheijen

7 december 2011 06:41

In De Telegraaf laat Ajax clubarts Edwin Goedhart weten niet verbaasd te zijn over het grote aantal spierblessures. "Het lijkt wel een epidemie. Maar ik val niet achterover van verbazing. Er zijn voldoende verklaringen voor", zegt de dokter, die alle ophef echter wel begrijpt. "Ons probleem is dat de blessures geclusterd zijn, kort achter elkaar vielen. En nog eens bij spelers die elkaars positie moeten invullen."

"Het heeft met onze drukke agenda te maken, waarbij het ook nog eens meespeelt dat we een jonge ploeg hebben. Een speler ontwikkelt zich lichamelijk tot zijn 24e. Ik denk ook dat het spelsysteem ermee te maken heeft. Frank wil dat Ajax vroeg druk zet en dat vraagt veel van spelers. Daarnaast heeft UEFA-onderzoek uitgewezen dat een trainerswissel door de nieuwe manier van trainen extra blessures oplevert. En bij Ajax hebben we de laatste jaren veel nieuwe coaches gehad."

Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen stelt dat het probleem in de voorbereiding ligt en er nu niets meer aan te doen is.




Tags

clubarts goedhart verheijen achterover dokter epidemie geclusterd inspanningsfysioloog meespeelt spelsysteem spierblessures telegraaf uefa val verklaringen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei gisterenavond godts hato henderson hijbij hlynsson kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa zucht