Transparent
Inloggen
Sluiten

Omzet Ajax in CL loopt op naar 25 miljoen bij kwalificatie

6 december 2011 20:56 - Telegraaf.nl

Indien Ajax zich woensdag voor de achtste finales van de Champions League weet te plaatsen, zal de omzet gegenereerd door de Champions League oplopen naar maar liefst 25 miljoen euro. Ajax incasseert in de groepsfase zeker 9,6 miljoen euro aan premies. Het startgeld bedroeg 3,9 miljoen euro en de formatie ontvangt voor elke van de zes groepswedstrijden 550.000 euro. De twee zege's op Dinamo Zagreb leverden 1,6 miljoen euro op en de twee gelijke spelen tegen Olympique Lyon waren goed voor 800.000 euro.

De recette van de drie thuiswedstrijden in de groepsfase bedraagt zo'n 6 miljoen euro. Ajax verwacht dat het ongeveer net zo'n bedrag uit de 'marketingpool' mag halen. Daarbij beloont de UEFA een plaats in de achtste finale met weer 3 miljoen euro. Ajax rekent in de volgende ronde weer op een volle ArenA.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

kwalificatie arena bedroeg beloont dinamo incasseert lyon marketingpool premies recette startgeld uefa zagreb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper