Transparent
Inloggen
Sluiten

Driehoek: Ajax zelf verantwoordelijk voor veiligheid in ArenA

8 april 2002 18:50 - NOS Journaal

Verslaggever: P

Op het NOS-journaal is vandaag bekendgemaakt dat de driehoek van Amsterdam (politie, justitie en burgemeester) van mening is dat Ajax voortaan zelf de volledige verantwoordelijkheid voor de openbare orde en veiligheid binnen en rond de ArenA dient te dragen. Aanleiding hiervoor zijn de rellen zoals deze zich op Goede Vrijdag bij de wedstrijd tussen Ajax 2 en FC Utrecht hebben voorgedaan.

De politie zal zich met ingang van augustus beperken tot enkele taken, zoals bijvoorbeeld het regelen van verkeersstromen, zo is het plan. De verschillende veiligheidsmaatregelen die Ajax en/of de ArenA zullen nemen worden van tevoren door de politie gescreend. Mochten deze onvoldoende blijken, dan wordt er geen vergunning voor de wedstrijd afgegeven. Anders gezegd: de wedstrijd wordt verboden. Het is niet duidelijk of dit ook voor de zogenaamde risicoduels gaat gelden.

Het is de bedoeling dat Ajax aanstaande donderdag een persconferentie zal geven en daar een en ander bekend zal maken.

Meer op NOS Journaal




Tags

arena driehoek afgegeven beperken gescreend journaal justitie nos rellen risicoduels utrecht veiligheidsmaatregelen verboden vergunning verkeersstromen voorgedaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht