Ajax wint met 4-1 van Excelsior

3 december 2011 22:37

Voor het eerst sinds 26 augustus heeft Ajax een thuiswedstrijd gewonnen. Toen was het 4-1 tegen Vitesse, nu won Ajax met dezelfde cijfers van Excelsior.

Ajax kwam al snel op een 1-0 voorsprong via Vertonghen. De centrale verdediger verdubbelde zelf de score. De aanvoerder moest in de eerste helft het verschil maken. Vlak voor rust deed Excelsior uit het niets iets terug. Maatsen kopte raak na een assist van Te Vrede. Excelsior stond toen al enige tijd met tien man door een terechte rode kaart voor een verschrikkelijke overtreding van Scheimann op Sulejmani.

Na rust werd Ajax op het goede spoor gebracht met behulp van scheidsrechter Liesveld. Een makkelijk gegeven penalty zorgde voor de 3-1 door Sulejmani. Een paar minuten later schoot Nicolai Lodeiro en vrije trap prachtig binnen. Het was zijn eerste doelpunt in de eredivisie. Daarmee had Ajax zijn plicht gedaan en kon het vooruit gaan kijken naar het duel tegen Real Madrid.