Transparent
Inloggen
Sluiten

Bizarre wedstrijd leidt tot 3 punten; nog 4 wedstrijden

3 april 2002 19:11

Verslaggever: RvN

Ajax heeft vanavond de volgende stap richting het kampioenschap gezet door thuis van FC Groningen te winnen. Dat bleek veel moeilijker dan verwacht. Uiteindelijk werd het na een zenuwslopende wedstrijd 4-3 voor de Amsterdammers. Twee keer kwamen de Groningers op voorsprong, maar uiteindelijk trok Ajax toch aan het langste eind. Pas 5 minuten voor tijd werd de beslissende en bevrijdende treffer gescoord door Machlas. Yakubu werd in de slotfase met zijn tweede gele kaart en dus rood van het veld gestuurd.

Ajax heeft nu nog 4 wedstrijden voor de boeg. Voor een titel van Ajax zal Feyenoord nog een keer puntverlies moeten leiden. Ajax zal in ieder geval gewoon al haar wedstrijden moeten winnen en dan kunnen de Amsterdammers erg ver komen. het begin is er met de overwinning op FC Groningen.

Mido had na een paar seconde de score al kunnen openen, maar hij verzuimde dat. Ajax kwam vervolgens al snel op achterstand door een doelpunt van Sander van Gessel na 13 minuten. Voor rust maakte Mido het zelf goed door in tweede instantie te scoren nadat hij de bal eerst op de paal schoot.

Na rust leek Ajax eindelijk de slapte van zich afgegooid te hebben. Ajax speelde eindelijk beter dan Fc Groningen en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Mido bewees zijn waarde en schoot Ajax via een keihard schot in de kruising naar 2-1.

De vreugde was echter van korte duur. Arjan Robben speelde zichzelf vrij in het strafschopgebied en maakte de 2-2 gelijkmaker. Het werd zelfs nog erger toen Tuhuteru, de kleinste man van het veld, volledig vrijstaand kon inkoppen voor 2-3, na een voorzet van Robben.

Een slotoffensief van Ajax leidde uiteindelijk toch nog tot het gewenste resultaat. Machlas was daar voor verantwoordelijk. Direct na de 2-3 kreeg hij de ruimte door een uitwijkende Mido. Hij maakte daar handig gebruik van. 5 minuten voor tijd kon Machlas via een klutsbal in het strafschopgebied alsnog de 4-3 binnenschieten.

De stand op de ranglijst:


1. Ajax 30 18 7 5 61 64-34
2. Feyenoord 28 17 5 6 56 63-23
3. PSV 28 16 6 6 54 62-29
4. Heerenveen 28 15 6 7 51 51-23

Meer op




Tags

mido groningen machlas feyenoord robben afgegooid bevrijdende binnenschieten boeg gessel groningers heerenveen inkoppen kleinste klutsbal kruising langste slapte titel tuhuteru uitwijkende vrijstaand yakubu zenuwslopende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn boomen branderhorst bravo brobbey elsimao eredivisie gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli setford sevic shogun sosa sutalo ton verrips wereldtopper