Transparent
Inloggen
Sluiten

Cruijff: 'Helemaal geen plaats voor directeur voetbalzaken'

19 november 2011 00:15 - Volkskrant

Verslaggever: P.

Bij het programma P&W heeft Cruijff laten weten dat er bij Ajax eigenlijk geen plaats is voor een technisch directeur of directeur voetbalzaken.

"De ledenraad heeft ons plan om de club te hervormen goedgekeurd. Sinds juni zijn we daar druk mee bezig. Het punt is dat we helemaal geen directeur voetbalzaken hebben in onze plannen. In het verleden is dat altijd fout gegaan, omdat daar altijd iemand met een trainersdiploma zat. (..) Hoe vaak is het niet gebeurd dat een directeur voetbalzaken met een trainersdiploma bonje kreeg met een trainer? Kijk maar naar Ronald Koeman en Van Gaal. De laatste tien jaar is er steeds een directeur geweest met een trainersdiploma. Het geeft altijd wrijving bij een club. Dat willen we juist niet meer bij Ajax," aldus Cruijff, die nog eens benadrukte dat de leden van het technisch hart (Frank de Boer, Wim Jonk en Dennis Bergkamp) verantwoordelijk zijn voor het hele technische deel.

Meer op Volkskrant




Tags

trainersdiploma bergkamp boer bonje gaal jonk koeman ledenraad wrijving

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao eredivisie eriksen gorter hato henderson kaplan kiki kopduel mannsverk metz mikautadze ofwel pasveer potter rensch rulli sevic shogun simpele sosa sutalo taylor volendam