Transparent
Inloggen
Sluiten

Molenaar: brief Telegraaf blokkeerde verzoening RvC

18 november 2011 21:15

Keje Molenaar gaf in het programma Voetbal International openheid van zaken over het mislukken van de poging van de verzoeningscommissie. Molenaar leek compleet verrast over het uitlekken van informatie over een brief van De Telegraaf. Hij besloot daarop openheid van zaken te geven.

De vier leden van de Raad van Commissarissen blijken, zonder Cruijff op de hoogte te stellen, een gesprek gehad te hebben met de directie van de Telegraaf. Daarin vroegen zij De Telegraaf om de column van Johan Cruijff te beëindigen. Ook zouden ze de rol van Jaap de Groot aan banden hebben willen leggen. De Telegraaf is op die verzoeken niet ingegaan. Vervolgens bevestigde De Telegraaf per brief de inhoud van het gesprek en de standpunten van de krant.

Volgens Molenaar kwam Johan Cruijff vanuit De Telegraaf ter ore dat er sprake was van een gesprek en een brief. Cruijff eiste vervolgens de brief ter inzage van de overige leden van de Raad van Commissarissen. De Raad van Commissarissen weigerde die brief aan Johan te geven. Cruijff vond dat hij recht had op het inzien van de brief, omdat een en ander over hem ging en hij onderdeel uitmaakte van de RvC.

In de tussentijd zou de verzoeningscommissie volgens Keje Molenaar met Johan Cruijff zijn overeengekomen dat Cruijff zou instemmen met de aanstelling van Marco van Basten, dat Cruijff afstand zou doen van zijn eis een Raad van Advies in te stellen en dat hij zijn rol als Commissaris zou afstaan voor een rol als adviseur. De eis van Cruijff om de brief van De Telegraaf te krijgen van de overige leden van de RvC blokkeerde de verzoening echter de afgelopen week tot aan het punt dat de RvC het nieuws van de aanstelling van Louis van Gaal bekendmaakte.




Tags

brief telegraaf molenaar rvc blokkeerde verzoening keje openheid verzoeningscommissie basten bekendmaakte column eiste gaal inhoud instemmen mislukken ore poging tussentijd uitlekken vroegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid