Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Ajax - FC Groningen; Chivu en Wamberto geschorst; Historie in voordeel Ajax

2 april 2002 18:29

Verslaggever: M

Ajax treedt woensdagavond in de Amsterdam Arena in de competitie aan tegen FC Groningen. In de strijd om het landskampioenschap is winst op de noordelingen noodzakelijk. Feyenoord en PSV, die Ajax op de hielen zitten, komen zondag pas in actie tegen respectievelijk NAC en FC Den Bosch. De Ajacieden kwamen dit seizoen al twee keer uit tegen FC Groningen. In de competitie versloeg Ajax FC Groningen in het Oosterpark met 4 - 1 en in de kwartfinale van de Amstel Cup werd het 4 - 0 in Amsterdams voordeel.

Ronald Koeman kan woensdag tegen FC Groningen, naast de langdurig geblesseerden, geen beroep doen op Cristian Chivu, die zondag in Arnhem tegen zijn vierde gele kaart van het seizoen opliep. Ook Wamberto is er niet bij wegens een schorsing. De Brazaliaan werd wegens natrappen in het duel tegen Vitesse vlak voor tijd met een rode kaart van het veld gestuurd. Het inzetten van Ferdi Vierklau is nog onzeker. De rechtsback kampt met een lichte blessure.

Hatem Trabelsi en John O'Brien zijn wel weer inzetbaar. Het tweetal zal waarschijnlijk ook gelijk terugkeren in de basiself. Trabelsi keert terug van een schorsing en de Amerikaan is hersteld van een kwetsuur. Wie Andre Bergdolmo gaat assisteren in het centrum van de defensie is nog onduidelijk. Pasanen en Yakubu lijken de grootste kanshebbers. Ook de vervanger van Wamberto op de linksbuitenpositie is nog niet bekend. Mido en Van der Meyde komen daarvoor in aanmerking.

Ajax speelde in haar historie maar liefst 42 duels tegen FC Groningen. Daarvan won Ajax er 29 (69.0%) en gingen er 5 (11.9%) verloren. 8 (19.0%) Duels eindigden in een gelijk spel. Ajax scoorde in totaal 116 keer, een gemiddelde van 2.76 goals per wedstrijd. FC Groningen stelde daar 43 doelpunten tegenover, gemiddeld 1.02 per wedstrijd.

Thuis zou Ajax volgens het driepuntensysteem gemiddeld 2.2 punten gehaald hebben en uit 2.3. Uit doet Ajax het opmerkelijk genoeg statistisch dus nog beter dan thuis. De grootste thuisoverwinning van Ajax dateert van 1973-1974: 9-0. In 1993-1994 leed Ajax met 0-2 haar grootste thuisnederlaag tegen FC Groningen.

Meer op




Tags

groningen wamberto chivu historie trabelsi voorbeschouwing amstel arena arnhem basiself bergdolmo beroep brazaliaan brien cristian driepuntensysteem ferdi feyenoord geblesseerden hatem koeman kwetsuur landskampioenschap linksbuitenpositie meyde mido nac natrappen noordelingen oosterpark opmerkelijk pasanen thuisnederlaag thuisoverwinning vierklau vitesse yakubu

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos