Transparent
Inloggen
Sluiten

Bestuursraad Ajax voorgedragen

17 november 2011 16:54 - VI.nl

Verslaggever: P.

Het bestuur van de vereniging is gisteren voorgedragen. Het is nu wachten op de ALV op 12 december om het officieel te maken. Het bestuur van de vereniging zijn degenen die de RvC naar huis kunnen sturen. Twee daar van (de beide Ceesen) zaten in de benoemingscommissie. Eén van de zes heeft een voetbalachtergrond. Dat lijkt geen eerlijke reflectie van de huidige ledenraad, die met deze bestuursraad opgeheven moet gaan worden.

Deze personen zijn voorgedragen: Henrichs (1997-2000, 2005-2008) en Blocks (2001-2006, doorgestroomd vanuit de ledenraad) weer terug in het bestuur van de vereniging Ajax, daar zaten ze al eens in. Cees Van Oevelen is een oud jeugdspelers (tot de A-jeugd) en speelt sindsdien bij Ajax zaterdag. Cees Vervoorn is een oud Olympisch zwemmer, die in '96 en '00 als chef de mission verantwoordelijk was voor het Nederlands paralympisch team. Daarnaast was hij van 1996 tot 2001 voorzitter van de ALO in Amsterdam. Verder: Cees Vervoorn. Vervoorn "is sinds begin 2010 lector Topsport en Onderwijs aan de Hogeschool van Amsterdam/Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was hij vanaf 2006 voorzitter van het domein Bewegen, Sport en Voeding aan de Hogeschool van Amsterdam waaronder de ALO en de studierichtingen ‘Sport, Management & Ondernemen’ en ‘Voeding’ vallen." Ruud Suurendonk is een oud ploeggenoot van Cruijff, hoewel hij de eeuwige reserve was van Michels. Hij is een-oud voetballer. Tot slot Jan Buskermolen, die werkzaam is in de reclamewereld.

Dit alles is komt uit de koker van de klankbordgroep verenigingszaken. De leden van die klankbordgroep: vertrekkend voorzitter Uri Coronel, Cor van Eijden, Molenaar, Van Oevelen, Ruud Haarms, Mark Geestman en Hennie Henrichs. Molenaar nam pas na erg aandringen (van zijn kant) plaats in deze commissie. Anders had Coronel cs het allemaal zelf kunnen beslissen (hoewel Van Oevelen en Geestman nog tot jong Ajax in de jeugd hebben gebald).Er zit dus één oud-voetballer in het orgaan dat de RvC naar huis kan sturen. Er zit één collega van de UvA in de bestuursraad.

Het lijkt er op dat het Cruijff-kamp geen meerderheid of veel invloed in de bestuursraad zal krijgen.

Meer op VI.nl




Tags

bestuursraad bestuur oevelen vervoorn alo coronel geestman henrichs hogeschool klankbordgroep ledenraad molenaar rvc voeding aandringen alv benoemingscommissie blocks buskermolen ceesen chef domein eeuwige eijden gebald haarms jong koker lector michels mission ondernemen paralympisch reclamewereld reflectie slot studierichtingen suurendonk universiteit uri uva verenigingszaken vertrekkend voetbalachtergrond zwemmer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht