Transparent
Inloggen
Sluiten

'Alle commissarissen moeten akkoord zijn met wijze van besluitvorming'

17 november 2011 08:39 - Telegraaf.nl

Verslaggever: P.

mr. Harro Knijff laat in de Telegraaf weten dat de benoeming van Louis van Gaal juridisch gezien nog geen uitgemaakte zaak is. De statuten van Ajax voorzien namelijk in een benoemingsprocedure die gisteren met de bekendmaking aan de ledenraad niet geheel juist lijkt te zijn nageleefd.

Knijff: "Artikel 15 van de statuten zegt, dat als de rvc een directeur benoemt, de verplichting bestaat om de algemene vergadering aandeelhouders kennis te geven van de voorgenomen benoeming. Dus niet alleen de ledenraad. Verder staat in artikel 27, lid 8 dat zo’n besluit alleen buiten de vergadering om kan worden genomen als alle commissarissen akkoord zijn gegaan met de wijze van besluitvorming. Artikel 5 punt 2 stelt, dat de schriftelijke oproep voor de vergadering het te behandelen onderwerp bevat. (..). Ik ben daarom heel benieuwd in hoeverre aan al deze voorwaarden is voldaan.”

Meer op Telegraaf.nl




Tags

besluitvorming knijff ledenraad statuten behandelen benoemingsprocedure gaal harro rvc schriftelijke telegraaf verplichting voorgenomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo brobbey contractvoorstel elsimao farioli gorter hag hato hlynsson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun sutalo ton tsja wereldtopper