Transparent
Inloggen
Sluiten

Keizer: Cruijff kiest voor loyaliteit, ik voor kwaliteit

16 november 2011 17:49

Verslaggever: P.

In een groot interview in het Parool geeft Piet Keizer zijn mening over de situatie bij Ajax. De oorsprong van de fluwelen revolutie is volgens Keizer gelegen in de wens van Cruijff om het zelf te doen. "Omdat we ontevreden waren over het functioneren van Coronel hebben we twee jaar geleden een stuk of tien mensen - er zaten ereleden bij, ex-directieleden, - een groep gevormd. Die heeft onder andere de scheiding tussen club en nv voorbereid. Johan was daarbij betrokken. Hij kreeg steeds alle informatie. Op een gegeven moment zei hij: "Ik doe het zelf." Ik heb gezegd: "Ga je gang, maar zonder mij." De aanstelling van Wim Jonk en Dennis Bergkamp was een voldongen feit. Hun aanstelling was een mededeling, geen discussiepunt."

Verder, Keizer over Cruijff: "Hij is boven alles uitgestegen. Hij is de grond onder zijn voeten kwijt. Door alles wat zijn geschiedenis met zich brengt, voelt hij zich prettiger met mensen die hij kan vertrouwen, die willen doen wat hij zegt. de kern van ons conflict is dat hij kiest voor loyaliteit; ik kies voor kwaliteit."

Keizer stelt vast dat veel leden geïmponeerd raken door de slagkracht van de Telegraaf. "Maar in de club denken de mensen met hun kloten, niet met hun hoofd. Ze denken emotioneel en dat is in mijn ervaring bijna standaard op het niveau van bestuurders, die van rationele mensen zo ongeveer in emotionele wrakken veranderen. Daarom moet die scheiding er komen. De nv moet worden bestuurd door nuchtere mensen, die misschien wel emoties hebben over voetbal, maar die die emoties kunnen controleren (..)"

Lees meer in het Parool van vandaag.




Tags

keizer loyaliteit scheiding bergkamp controleren coronel discussiepunt emotioneel ereleden geimponeerd jonk kern kies nuchtere oorsprong prettiger rationele slagkracht telegraaf voldongen wrakken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper