Ajax gaat weer onderuit in Arnhem

31 maart 2002 15:45

Verslaggever: M

Ajax heeft in de strijd om het landskampioenschap zondagmiddag in Arnhem een kostbare nederlaag geleden tegen Vitesse. De Amsterdammers moesten wederom in het Gelredome het onderspit delven tegen het elftal van Edward Sturing, die het eerder dit seizoen overnam van Ronald Koeman. Laatstgenoemde zag zijn elftal in de eerste helft nog wel op voorsprong komen via een benutte penalty van Andre Bergdolmo. Oorzaak was een overtreding in het strafschopgebied op Mido. Alles leek op rolletjes te lopen totdat Vitesse een half uur voor tijd Van Beukering in de ploeg bracht. Tien minuten later bracht hij de thuisploeg op gelijke hoogte. Nog geen minuut later was Grim weer verslagen door een inzet van Knol. Mbamba voltrok ten slotte 5 minuten voor tijd het vonnis over de Ajacieden. Hij zorgde voor de 3 - 1 eindstand op het scorebord. Tot overmaat van ramp kreeg Wamberto in de slotminuut nog de rode kaart voorgeschoteld wegens natrappen.