Ajax verliest knotsgek duel met 6-4 in Utrecht

6 november 2011 14:35

Ajax heeft in een knotsgekke wedstrijd met 6-4 verloren van FC Utrecht. Voetballend had Ajax de overhand, maar de ploeg kon verdedigend niet overweg met het opportunistische spel van FC Utrecht.

Na tien minuten kwam Ajax op een 0-1 voorsprong toen Bulykin de bal kon binnentikken. Hij was na drie minuten al in het veld gekomen voor de geblesseerde De Jong. Twee minuten daarna was het alweer gelijk. Een schot van Asare werd van richting veranderd en was daardoor onhoudbaar. De 2-1 viel snel daarna door Duplan. Het was invaller Ooijer die een paar minuten erna de 2-2 binnenliep. Na een half uur stond het toen al 2-2. Een sterker Ajax kwam vlak voor rust op 2-3. Het was opnieuw Bulykin die een voorzet van Sulejmani binnenkopte.

FC Utrecht kwam fel uit de kleedkamer en zette Ajax onder druk. De thuisclub kantelde de wedstrijd binnen een paar minuten. Eerst verkeek Vermeer zich op een voorzet en zag Bovenberg binnenkoppen. Vervolgens was het Mulenga die de 4-3 maakte. Twee minuten later ging Vermeer in de fout door tegen Asare uit te schieten die vervolgens simpel kon scoren. Binnen een kwartier had FC Utrecht een 2-3 achterstand omgebogen naar een 5-3 voorsprong. Eriksen bracht 18 minuten voor tijd de spanning terug in de wedstrijd door de 5-4 te maken. Ajax kreeg nog een paar kansen op de gelijkmaker. Die zou echter niet vallen. Ver in blessuretijd ging Vermeer bij het uitverdedigen opnieuw in de fout en kon Kali er zelfs nog 6-4 van maken.