Overtuigende 4-0 zege Ajax op Dinamo Zagreb

2 november 2011 22:40

Na de 0-2 in Zagreb heeft Ajax ook in Amsterdam Dinamo Zagreb verslagen. In de Amsterdam Arena werd het uiteindelijk 4-0 voor Ajax na een 2-0 ruststand. Ajax was veel sterker en behaalde een overtuigende zege.

Vanaf het begin zette Ajax de Kroaten vast. De ploeg creëerde in de openingsfase al diverse mogelijkheden. In de 20ste minuut was het raak toen Christian Eriksen met een schitterende hakbal Gregory van der Wiel vrij voor de goal zette. Die keek of een medespeler er beter voor stond en besloot vervolgens de bal ongenadig hard in de korte hoek boven de keeper te schieten. Vijf minuten later was de wedstrijd al gespeeld. De Jong vond Sulejmani, die vervolgens koelbloedig afrondde.

Ajax ging op zoek naar meer. De ploeg wist zich diverse uitgespeelde kansen te creëren. In de 65ste minuut was het weer raak. Na een combinatie over vele schijven was het Siem de Jong die voor de 3-0 zorgde. In blessuretijd was het invaller Lodeiro die de supporters juichend de wedstrijd deed beëindigen door de 4-0 te maken.