Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax via Roda JC naar achtste finales: 2-4

26 oktober 2011 22:43

Ajax heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de KNVB beker door een 2-4 zege uit bij Roda JC. Jan Vertonghen en Derk Boerrigter tekenden beiden voor twee treffers.

Frank de Boer had na het veelbesproken duel tegen Feyenoord maatregelen genomen en Christian Eriksen en Gregory van der Wiel op de bank gelaten. De Ajax coach startte met een driemansdefensie bestaande uit Toby Alderweireld, André Ooijer en Vertonghen.

Al na drie minuten kwam Roda op voorsprong. Adil Ramzi speelde in op Sanharib Malki, die de bal meegaf op Mitchell Donald en van dichtbij passeerde hij Jasper Cillessen. Een minuut later stond Ajax alweer langszij. Vertonghen kopte uit een vrije trap van Theo Janssen de gelijkmaker binnen. Voor beide doelen waren er kansen in de eerste helft, Malki was het dichtst bij een doelpunt met een verwoestend schot op de lat.

In de tweede helft trok Ajax het duel naar zich toe. In de 63ste minuut kwam Ajax voor het eerst op voorsprong. Na een goede actie van De Jong schoot Boerrigter hard binnen. Dit keer was het Roda JC dat binnen de minuut via Junker langszij kwam. Na diverse mogelijkheden voor de Amsterdammers was het opnieuw Boerrigter die in de 72ste minuut vin de rebound doeltrof na een schot van Theo Janssen.

Roda JC moest opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Dat liet Ajax echter niet meer toe. Ajax kwam niet meer in gevaar en kon via de tweede van Vertonghen zelfs nog op 2-4 komen.




Tags

roda vertonghen boerrigter janssen langszij malki alderweireld boer derk dichtst doeltrof donald driemansdefensie eriksen feyenoord gregory jong junker knvb meegaf ooijer passeerde ramzi rebound sanharib tekenden toby verwoestend vin wiel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon rulli shogun sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos