Transparent
Inloggen
Sluiten

'Breuk tussen Cruijff en RvC' [update]

26 oktober 2011 22:16 - NOS

Verslaggever: P.

De NOS meldt dat het afketsen van de benoeming van Marco van Basten ertoe heeft geleid dat Johan Cruijff gebroken heeft met de overige vier leden van de raad van commissarissen. De leden van de rvc zouden gefrustreerd zijn geraakt door de telkens aanvullende eisen die Cruijff aan de benoeming van Van Basten stelde. De benoeming werd daarom telkens uitgesteld. Vervolgens kwam er een ultimatum aan Cruijff, dat hij heeft laten verlopen.

Cruijff wilde dat er een adviesraad kwam, met namen als Hiddink, Ling en Jaapo de Groot van de Telegraaf. Henk Spaan schreef afgelopen zaterdag in het Parool ongeveer hetzelfde in zijn column. De RvC laat weten dat het frustreren van een benoeming die goed en hard nodig is, trekken van onbehoorlijk bestuur kan vertonen. Voorts wordt Cruijff op essentiële momenten gemist. Het ontstane machtsvacuum zou in de ArenA én op De Toekomst voor wanorde zorgen.

[update] De NOS heeft inmiddels de vertrouwelijke brief van de overige leden van de Raad van Commissarissen aan Johan Cruijff online geplaatst. Onduidelijk is hoe de NOS aan de brief is gekomen.

Meer op NOS




Tags

rvc nos basten brief adviesraad afketsen arena bestuur column essentiele frustreren hiddink jaapo ling machtsvacuum onbehoorlijk spaan telegraaf ultimatum vertonen vertrouwelijke wanorde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon rulli shogun sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos