Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin Pronk: Toekomst van de jeugdopleiding ongewis

22 oktober 2011 14:27

In de papieren versie van Het Parool is vandaag een interview met voormalig Ajax jeugdcoach Robin Pronk te lezen. Pronk schetst het beeld van De Toekomst zoals dat was voor de fluwelen revolutie en concludeert op basis van de veranderingen dat de toekomst van de jeugdopleiding van Ajax een stuk minder zeker is, is in zijn optiek.

Pronk geeft aan dat structuur en doelstellingen noodzakelijk zijn, omdat anders iedereen vrij is om te doen wat hij wil. Er werd op een wetenschappelijke en methodologische wijze gewerkt om zowel de trainingsmethoden als de spelers vooruit te helpen. "Er werden eisen gesteld aan de trainers. Wij moesten eens in de twee, drie maanden ons elftal presenteren aan elkaar, de trainers. (..) Daar praatten we met elkaar over. En zo kon je weer doelstellingen voor de volgende presentatie maken (..)."

In het stuk wordt eveneens gemeld dat op De Toekomst een grote tent werd gebouwd waar door de VU videosystemen en meetapparatuur is neergezet voor een bedrag van ongeveer vier miljoen. Alleen Frank de Boer maakt er nog gebruik van. De Boer is de enige van het driemanschap dat de technische leiding van Ajax vormt die geïnteresseerd is in een wetenschappelijke aanpak en begeleiding van training en wedstrijden. De jeugdspelers komen er niet meer. Pronk: "(..) we hebben een geweldige A1, in de B1 lopen een paar fantastische spelers, in de C1 zijn ruwe diamantjes te vinden, alles wat is opgebouwd in de laatste zeven tot acht jaar. Wat er over een jaar of vijf over is van de jeugdopleiding weet ik niet. Ik blijf erbij dat wat we hadden uniek was in Europa en in de wereld."

Meer hierover in de papieren versie van Het Parool. Reageren kan op de fora.




Tags

pronk boer wetenschappelijke begeleiding diamantjes driemanschap fora jeugdcoach meetapparatuur methodologische optiek praatten ruwe schetst tent trainingsmethoden videosystemen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht