Transparent
Inloggen
Sluiten

De Boer: Van der Wiel moet keihard knokken, maar ligt ook onder vergrootglas

22 oktober 2011 07:36 - Telegraaf

Verslaggever: P.

Frank de Boer stelt tegenover de Telegraaf dat Gregory van der Wiel keihard zal moeten knokken om uit de dip te komen waar hij nu in zit. Tegelijkertijd is De Boer van mening dat de kritiek spuigaten uitloopt. „Het is terecht dat hij op dit moment zó wordt bekritiseerd. Bij Ajax lig je altijd onder een vergrootglas en een speler, die de WK-finale achter zijn naam heeft helemaal. Laten we niet vergeten dat Greg pas 23 is.”

De Boer vind het verwijt dat Van der Wiel gemakzuchtig zou zijn onzin: "Hij heeft de laatste jaren ontzettend veel gespeeld”, waarbij De Boer doelt op de 140 – van de in totaal 153 – officiële wedstrijden van Ajax en Oranje die Van der Wiel sinds augustus 2009 in actie is gekomen. "Dat houdt niemand vol als je niet voor je sport leeft. Vooral ook omdat hij bijna alle duels van begin tot einde (gemiddeld 88,4 minuten) meemaakte. „En op Christian Eriksen na loopt hij bijna elke wedstrijd het meest. Hem een maand op vakantie sturen, is niet meer van deze tijd. Maar ik kijk wel waar ik hem rust kan geven. Als bijvoorbeeld Ruben Ligeon zich door ontwikkelt, wordt dat wat makkelijker.”

Meer op Telegraaf




Tags

boer wiel dip eriksen gemakzuchtig greg gregory lig ligeon meemaakte onzin oranje ruben spuigaten telegraaf uitloopt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon rulli shogun sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos