Transparent
Inloggen
Sluiten

Clasie: 'overtuigd dat we Ajax pijn kunnen doen'

21 oktober 2011 23:20

Jordy Clasie is vol zelfvertrouwen voor het duel tegen Ajax. "Als ik vroeger tegen Ajax speelde, stapte ik meestal als winnaar van het veld. Ik ben ervan overtuigd dat we Ajax in de Arena pijn kunnen doen. Het is heel lang geleden dat Feyenoord voorafgaand aan de Klassieker hoger stond dan Ajax. De laatste weken is duidelijk geworden hoe kwetsbaar Ajax is. Zelfs bij de 0-2 Champions League-winst bij Zagreb kwamen de zwaktes van de Amsterdammers aan het licht. De achterhoede is te pakken. We moeten Ajax van begin af aan onder druk zetten en gebruik maken van onze gevaarlijke buitenspelers. Als het even kan, gaan we voor winst,” zo liet hij weten in de editie van Metro van vandaag.

In de kampioenswedstrijd vorig seizoen liet FC Twente zich in de Arena dusdanig intimideren dat het de titel verspeelde. "Maar wij zullen niet onder de indruk zijn van het publiek daar. Bij Feyenoord zijn we van jongs af aan al grote druk gewend. Als we in De Kuip slecht spelen gaan onze eigen fans ook tekeer. Wij kunnen wel tegen een stootje."

Gespannen is de middenvelder niet. "De druk ligt bij Ajax. Die ploeg is landskampioen en heeft nu toch al zes punten achterstand op koploper AZ. Wij doen het daarentegen met onze vierde plaats erg goed. Europees voetbal is ons doel, we liggen op koers. Bij winst barst er een ongelooflijk groot feest los."

Meer: Metro




Tags

clasie arena feyenoord metro achterhoede barst buitenspelers editie gevaarlijke intimideren jongs kampioenswedstrijd klassieker koers kuip kwetsbaar stapte titel twente verspeelde zagreb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht