Transparent
Inloggen
Sluiten

Jonk en Bergkamp over de rol van Cruijff

21 oktober 2011 23:02 - Ajax.nl

Op Ajax.nl gaan Wim Jonk en Dennis Bergkamp in op de rol die Johan Cruijff nu in de praktijk vervuld bij het opzetten van het nieuwe Ajax.

Jonk: "Cruijff belt heel veel. Hij is heel betrokken bij het hele proces. En gelukkig is hij hier de afgelopen periode ook regelmatig geweest. Het geeft iedereen altijd een extra boost als hij hier is omdat hij dan met de trainers zelf spreekt. Zulke momenten zijn alleen maar van toegevoegde waarde."

Bergkamp: "Cruijff werkt het liefst vanuit een adviserende rol. En daarbij wil hij het liefst over voetbal praten. Daarbij richt hij zich met name op de jeugdopleiding. Daar heeft hij heel veel ideeën over. Zo willen we bijvoorbeeld gaan werken met ‘skillboxen’. Daarmee kunnen we spelers mentaal en technisch beoordelen op wat ze wel en niet kunnen. Vervolgens kunnen we dan per individuele speler een plan maken hoe we dat kunnen verbeteren en onderhouden. Van daaruit kan hij zich dan binnen zijn eigen team verder ontwikkelen. Op lange termijn moet zich dat dan vertalen naar het eerste elftal."

"De afgelopen maanden had de organisatiestructuur prioriteit, maar langzaamaan gaan we nu steeds meer naar het voetbal toe. We gaan nu echt over de inhoud praten. Wij maken veel mee op de werkvloer, terwijl Cruijff het globale plaatje ziet. Die combinatie werkt voor ons allemaal heel prettig. Het is ongekend hoeveel verstand hij van voetbal en de zaken eromheen heeft. Alles wat wij doen heeft hij al meegemaakt. Ze zeggen wel eens dat Cruijff drie stappen vooruit denkt; inmiddels heb ik dat zelf kunnen ervaren. Nu merk je dat het echt zo is. Vanuit zijn ervaring, kennis en gogme weet hij heel veel van de materie. Daar kunnen we de komende jaren allemaal ons voordeel mee doen."

Meer op Ajax.nl




Tags

bergkamp jonk adviserende globale gogme inhoud materie organisatiestructuur skillboxen vertalen werkvloer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson jong kiki mannsverk nypan ofzo overbruggen pasveer potter ramaj roon tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos