Transparent
Inloggen
Sluiten

Jonk en Bergkamp over de rolverdeling bij Ajax

21 oktober 2011 19:35 - Ajax.nl

Op de officiële website leggen Wim Jonk en Dennis Bergkamp hun rolverdeling bij Ajax uit. Samen met Frank de Boer gaan ze het technisch hart van de club vormen.

Jonk: "Ik houd me vooral bezig met de bovenbouw, die bestaat uit de teams van Jong Ajax, A1, B1 en B2. Ik richt me dus vooral op de spelers die eraan komen. Daarnaast blijf ik zelf ook individuele trainingen geven, zoals ik bij Ajax al deed. Samen met Dennis en Frank de Boer zijn we bij Ajax verantwoordelijk voor de resultaten op korte en lange termijn. Met z’n drieën vormen we het technisch hart van Ajax en bewaken we de hele lijn."

Bergkamp: "Het assisteren van Frank de Boer bij het eerste elftal is mijn hoofdtaak. Daarnaast heb ik vanuit mijn functie een link met de jeugdopleiding. Vanuit mijn rol moet ik ervoor zorgen dat de Ajax-filosofie - met veel kansen voor de jeugd, aanvallend voetbal en een herkenbaar spelsysteem - gewaarborgd blijft. Met Frank aan het roer is dat natuurlijk in uitstekende handen, maar voor de continuïteit is het belangrijk dat iemand binnen Ajax zich daarmee bezig houdt. Zelf heb ik vanaf de D1 bij Ajax gespeeld en vervolgens twintig jaar aan de top. Vanuit die ervaring en mijn liefde voor de club sta ik voor die zaak.”

Meer op Ajax.nl




Tags

bergkamp jonk boer rolverdeling gewaarborgd herkenbaar hoofdtaak jong liefde roer spelsysteem

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos