Ajax houdt door gelijkspel PSV op afstand

24 maart 2002 15:01

Verslaggever: M

De boeiende topper in Eindhoven tussen Ajax en PSV is zondagmiddag, net als vorig seizoen, in een 1 - 1 gelijkspel geeindigd. Die stand was al bij rust bereikt. Ondanks een sterke start van de Eindhovenaren waren het de manschappen van Ronald Koeman die de score openden in het Philips-stadion. Tomas Galasek, basisspeler wegens de afwezigheid van de geblesseerde Steven Pienaar, tekende op aangeven van Andy van der Meyde, in de 24ste minuut voor de treffer van de Amsterdammers. Lang zouden de Ajacieden echter niet kunnen genieten van de voorsprong. Elf minuten later kwam de thuisploeg namelijk alweer op gelijke hoogte. Andre Ooijer kopte de bal uit een vrije trap achter doelman Fred Grim. In de tweede helft zakte de wedstrijd weg, maar bleef het spannend. PSV voerde de druk hoog op, maar Ajax bezweek niet. Geen van beide elftallen kon uiteindelijk de overwinning forceren. Door het gelijkspel houdt Ajax PSV op afstand op de ranglijst. Het gat met de Eindhovenaren blijft 7 punten. PSV heeft daarentegen nog een wedstrijd tegoed. Ajax ziet Feyenoord, bij winst op Sparta, tot 3 punten komen. Ook Feyenoord heeft nog een wedstrijd minder gespeeld dan de Amsterdammers.