Ajax niet verder dan 2-2 tegen AZ

15 oktober 2011 20:43

Ajax heeft in de topper tegen AZ met 2-2 gelijkgespeeld. Ajax moest eigenlijk winnen om goed bij te blijven op de ranglijst, maar zal na de 0-2 achterstand niet ontevreden zijn geweest met het punt.

De openingsfase was voor de tegenstander uit Alkmaar. Vanaf het begin speelde AZ zeer verzorgd en nam het controle over de wedstrijd in de Arena. Na 12 minuten kwam AZ op voorsprong via een van richting veranderd schot van Holman. Ajax zette daarna aan, maar op de counter kon Beerens het leed van Ajax vergroten door de 0-2 te maken.

Ajax vergrootte daarna de druk op de tegenstander. Voor rust leverde dat nog geen resultaat op. Direct na rust was het wel raak. Boerrigter werd onderuit gehaald en Sulejmani mocht vervolgens vanaf 11 meter de strafschop benutten. Het was de opmaak voor een feller Ajax. Het zou uiteindelijk tot de 81ste minuut duren alvorens Theo Janssen de gelijkmaker binnenschoot. Toen speelde Ajax al met tien man door twee gele kaarten voor Enoh. In de hectische slotfase waren er kansen voor beide doelen. Het zou echter bij 2-2 blijven.