Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing PSV-Ajax; vermoedelijke opstellingen

23 maart 2002 10:22

Verslaggever: RvN

Zondagmiddag om 13.00 uur spelen PSV en Ajax in het Philips Stadion voor de competitie tegen elkaar. De uitslag kan cruciaal zijn voor de afloop van de competitie. Zo moet Ajax noodgedwongen zonder Pienaar beginnen, PSV eventueel zonder Bouma. De wedstrijd staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Temmink en zal live worden uitgezonden door Canal+.

Ronald Koeman van Ajax liet weten voor de winst te gaan om Champions League voetbal veilig te stellen. Als de wedstrijd uiteindelijk in een gelijkspel eindigt zal de ploeg ook niet heel ontevreden zijn. Bij winst heeft het PSV in ieder geval voorlopig afgeschud in de titelrace.

De ploeg heeft echter een aderlating ondergaan door het afvallen van Pienaar. Tegen De Graafschap raakte de middenvelder geblesseerd en hij kwam deze week nauwelijks aan trainen toe. In een laatste test zaterdag zal moeten blijken of hij op de bank plaats kan nemen. In het basiselftal zal Galasek zijn vervanger zijn. Verder moet het van der Vaart nog steeds missen en zijn ook Cruz, Heitinga en Van der Gun nog afwezig.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Grim, Trabelsi, Bergdolmo, Chivu, O'Brien, Van Halst, Galasek, Maxwell, Van der Meyde, Mido en Wamberto.

Thuisploeg PSV kent voorafgaand aan het duel zo zijn problemen. De ploeg werkte donderdag een zware wedstrijd en verlenning af en zat na het duel helemaal kapot. Vrijdag was er dan ook nauwelijks sprake van een training, er werd alleen nagepraat en uitgelopen. Zaterdag zal een wedstrijdtraining plaats moeten vinden om de ploeg voor te bereiden op de wedstrijden.

De Eindhovense ploeg zal moeten winnen om in de race voor het landskampioenschap te blijven. Ze missen in ieder geval Vogel en Leandro. Het meespelen van Bouma is nog een twijfelgeval. Kevin Hofland keert terug na zijn schorsingen in de competitie en UEFA Cup.

Vermoedelijke opstelling PSV: Waterreus, Bogelund, Ooijer, Hofland, Heintze, Rommedahl, Van Bommel, Lucius, Bouma (Ramzi), Kezman en Vennegoor of Hesselink.

Meer op




Tags

bouma galasek hofland opstellingen pienaar voorbeschouwing aderlating afgeschud afvallen basiselftal bergdolmo bogelund bommel brien canal chivu cruz graafschap grim halst heintze heitinga hesselink kezman koeman landskampioenschap leandro lucius maxwell meyde mido nagepraat noodgedwongen ooijer ramzi rommedahl temmink trabelsi uefa vaart vennegoor verlenning vogel wamberto waterreus wedstrijdtraining

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal