Real Madrid te sterk voor Ajax: 3-0

27 september 2011 22:36

Real Madrid was tegen Ajax een maatje te sterk voor de Amsterdammers. Ajax verloor uiteindelijk met 3-0 na een 2-0 ruststand. De Amsterdammers begonnen goed, maar hadden uiteindelijk weinig in te brengen.

Het krachtsverschil was niet zo groot als vorig seizoen. Ajax was het eerste kwartier zelfs de gevaarlijkste ploeg met kansen voor Boerrigter en De Jong. Het was toch Real Madrid dat op voorsprong kwam. Via een vlijmscherpe counter werd de verdediging uitgespeeld en kon Ronaldo scoren. Voor rust was het Kaka die vrij spel kreeg en de 2-0 kon maken. Het was toen al afgelopen voor Ajax.

In de tweede helft kwam de thuisclub binnen drie minuten op 3-0, dit keer via Benzema. Daarna nam Real Madrid gas terug en liet het Ajax bij vlagen voetballen. Toch kreeg Real Madrid nog enkele grote kansen. In de slotfase was ook Ajax dichtbij een doelpunt. Tot twee keer toe stopte Casillas een doelpoging van Vertonghen. Op de 3-0 was uiteindelijk weinig af te dingen.