Transparent
Inloggen
Sluiten

'We gaan uit van integriteit van scheidsrechters en assistenten'

26 september 2011 08:09 - Telegraaf.nl

Het ging dit weekend vooral over de fout van de grensrechter bij Ajax-FC Twente. Dat hij in Enschede geboren was zorgde voor extra discussie. "Dat Patrick dit heeft gemist, moet een blackout zijn. Hij moest op zijn tenen staan om over Dwight Tiendalli heen te kijken. Hij is helemaal naar de klote, die jongen," zo laat scheidsrechter Vink in De Telegraaf weten.

Vink merkte in de rust dat de arbitrage fout zat. "Jan Vertonghen vertelde me op zijn Belgisch dat het ‘binnenspel’ was. Ik heb hem gevraagd de 2-0 en 3-0 te scoren. Daar moet je als scheidsrechter een beetje geluk bij hebben, want dan had het moment veel minder discussie opgeleverd. Nu kost het Ajax twee punten. Maar ik moet zeggen dat de spelers en staf zich voorbeeldig hebben gedragen."

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt niet dat hij dit had moeten voorkomen. "We handhaven het huidige aanstellingsbeleid. Ik zie geen enkele reden om dat te veranderen. ,Hij woont al twintig jaar in Friesland en heeft FC Twente in het verleden al tientallen keren toegewezen gekregen. Ik ga uit van de integriteit van onze scheidsrechters en assistenten."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

integriteit twente vink aanstellingsbeleid arbitrage binnenspel blackout dwight egmond enschede friesland grensrechter scheidsrechtersbaas telegraaf tenen tiendalli vertonghen woont

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.235 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn boomen branderhorst bravo brobbey elsimao eriksen gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli setford sevic shogun sosa sutalo ton verrips volendam