Ajax laat FC Twente ontsnappen: 1-1

24 september 2011 22:40

Ajax heeft FC Twente zaterdagavond in de Arena laten ontsnappen. Het werd uiteindelijk 1-1 door een doelpunt drie minuten voor tijd van Luuk de JOng. Ajax was veel beter, maar kon dat niet in een ruimere voorsprong omzetten.

Ajax speelde een goede eerste helft. De ploeg was veel beter en kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. Boerrigter liep Cornelisse eruit en gaf Sulejmani een uitgelezen kans om de 1-0 te maken. Vervolgens kreeg Ajax meer kansen om de score te verdubbelen. Dat leek het ook te doen toen Vertonghen een bal bij de tweede paal binnenwerkte. De grensrechter zag echter de FC Twente speler vak voor hem over het hoofd en keurde de bal vanwege buitenspel af.

Na rust was Sigthorsson dichtbij de 2-0, Michailov tikte de bal over. Naarmate de tweede helft vorderde kwam er meer geloof bij de Tukkers. De aanvallende wissels van Adriaanse hadden effect. Ajax werd onrustig en zou uiteindelijk nog de deksel op de neus krijgen. Het was Luuk de Jong die vrijstaand kon inkoppen.