2-2 gelijkspel in Eindhoven

18 september 2011 14:46

In een spannende topper hebben PSV en Ajax met 2-2 gelijkgespeeld in Eindhoven. Ajax kwam twee keer op achterstand, maar kwam via doelpunten van Sigthorsson en invaller Bulykin twee keer langszij.

Ajax kwam al na twee minuten op achterstand toen PSV veel te veel vrijheid kreeg en via Matavz de 1-0 kon maken. Het duurde een kwartier tot twintig minuten alvorens Ajax grip kreeg op de wedstrijd. Vervolgens kreeg ook Ajax enkele goede kansen. Het duel lag maar liefst 15 minuten stil na een botsing tussen Derijck en Tyton. De laatste was buiten bewustzijn en gevreesd werd voor een ernstige hoofd en/of nekblessure. Nadat het duel door kon gaan met Sinouh als keeper bij de Eindhovenaren, ging Ajax op dezelfde weg verder. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Sigthorsson speelde zich vrij en kon beheerst scoren.

In de tweede helft herstelde PSV zich en ging het op zoek naar het tweede doelpunt. In de eerste 15 minuten leek Ajax het helemaal kwijt te zijn. De 2-1 viel vanaf de strafschopstip. Van der Wiel ving Mertens op net binnen de 16 meter. Wijnaldum was vanaf de stip trefzeker. Vervolgens kreeg PSV een aantal kansen om verder uit te lopen. Na een kwartier kon Ajax weer in de wedstrijd komen. In de 79ste minuut was het Bulykin die de bal in de verre hoek kon prikken en Ajax zo weer op gelijke hoogte bracht. Het gelijkspel werd daarmee een feit, waarmee Ajax de concurrent op afstand houdt.