Zwaarbevochten 2-3 zege bij Heracles

10 september 2011 22:37

Ajax heeft een zwaarbevochten 2-3 zege behaald in Almelo tegen Heracles. Bij rust was de stand nog 1-1.

Ajax begon beter, maar moest toezien hoe Heracles voor het meeste gevaar voor het doel zorgde. De thuisclub kwam op voorsprong toen Overtoom vanuit een corner binnentikte. Op slag van rust was het Siem de Jong die een inzet van Sulejmani op de doellijn nog een tikje gaf en daarmee de 1-1 op zijn naam zette.

Na rust kon Ajax doorzetten. Het was opnieuw Siem de Jong die scoorde. Hij profiteerde van een fout van doelman Pasveer, die een bal op zijn borst opving, maar hem te ver voor zich uit zag springen. Sulejmani leek vervolgens de wedstrijd te beslissen met een mooie stiftbal. Plet maakte het vlak voor tijd nog spannend door de aansluitingstreffer te maken. Ebecilio liep door fors inkomen nog een wel heel makkelijk gegeven rode kaart op. In blessuretijd kon Ajax met tien man de drie punten veiligstellen.