Transparent
Inloggen
Sluiten

Mido schiet Ajax naar de overwinning tegen Heerenveen

17 maart 2002 14:52

Verslaggever: RvN

De zet van Koeman om Mido op te stellen als centrumspits in plaats van machlas of Zlatan bleek tegen Heerenveen goud waard. Ajax won in de Arena met 2-0. Beide doelpunten werden gescoord door Mido. Ajax blijft daardoor aan de kop van de ranglijst en schudt Heerenveen voorlopig van zich af. De concurrenten Feyenoord en PSV zullen vanmiddag nog maar moeten zien of ze in het spoor van Ajax kunnen blijven. Ze moeten tegen resp. Den Bosch en Vitesse.

Ajax was de veel betere ploeg in de Arena. De 2-0 overwinning was dan ook meer dan terecht. In de eerste helft bracht Mido de ploeg na 35 minuten op een 1-0 voorsprong nadat hij al een paar keer vrijstand had mogen koppen op het doel van Vonk. Na 68 minuten besliste Mido de wedstrijd door de 2-0 binnen te schieten. 8 minuten voor tijd kreeg Mido een publiekswissel van Koeman, Machlas was zijn vervanger.

Chivu en Van Halst liepen tegen een gele kaart aan. Geen van de spelers zal echter geschorst zijn voor het komende duel tegen PSV.

Meer op
Tags

mido heerenveen arena koeman machlas centrumspits chivu feyenoord goud halst publiekswissel resp schudt spoor vitesse vonk vrijstand zlatan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom berghuis bergwijn bertjek boomen branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei godts gooijer hato henderson jim kiki kroes leverkussen mislintat olympiakos rensch rijkhoff sevic skimovic sosa sutalo traore wilson