Transparent
Inloggen
Sluiten

De Boer spreekt over leerzaam congres

1 september 2011 07:18

Tijdens de slotdag van de transfermarkt was Frank de Boer in Nyon voor het twee dagen durende trainerscongres in het gezelschap van een aantal Europese toptrainers. De Boer sprak in De Telegraaf van een leerzaam congres.

Er werd gesproken over tal van manieren om het spel te verbeteren. "Arsène vroeg zich af of er geen buitenspel moet worden ingevoerd bij een ingooi. Het is een trend in Engeland dat spelers de bal bij de tweede paal werpen. ’Het heet voetbal en geen handbal’, zei Arsène terecht", aldus De Boer, die zelf ook nog iets opperde.

"Ik vind dat we ervan af moeten dat doeltrappen mogen worden overgenomen als een verdediger de bal binnen het strafschopgebied aanneemt. Dat doen ze soms expres als ze onder druk worden gezet. En dan worden ze daar ook nog voor ‘beloond’. Een indirecte vrije trap tegen zou beter zijn."

Verder kwam er nog een aantal thema’s aan de orde. "Of er een verplichting moet zijn gras op een bepaalde lengte te maaien en voor de wedstrijd te besproeien", aldus de Ajax-trainer. "En er is gesproken over de schorsing van trainers. Op de tribune is het nog steeds mogelijk te coachen. Misschien moet er aan andere sancties worden gedacht."




Tags

boer congres arsene aanneemt besproeien doeltrappen engeland gezelschap gras handbal ingooi maaien nyon opperde sancties slotdag tal telegraaf thema toptrainers trainerscongres trend verplichting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek onwerkelijk pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper