Transparent
Inloggen
Sluiten

Pienaar krijgt ook kans bij 'Bafana Bafana'

14 maart 2002 16:23

Verslaggever: M

Het gaat voorspoedig met de carriere van Steven Pienaar. De 19-jarige Zuid-Afrikaan maakte op 24 februari zijn competitiedebuut voor Ajax in de uitwedstrijd tegen NAC. Sindsdien heeft hij een basisplaats in het elftal van Ronald Koeman. De uitstekende prestaties van Pienaar in Amsterdam zijn ook de nieuwe bondscoach van Zuid-Afrika, Jomo Sono, niet ontgaan. Sono heeft Pienaar vrijdag geselecteerd voor een vriendschappelijke wedstrijd van 'Bafana Bafana' tegen Saoudi-Arabie. Dit duel zal woensdag worden gespeeld in Montecatini, Italie.

De ploeg bestaat hoofdzakelijk uit jonge spelers die uitkomen in de Zuid-Afrikaanse competitie. Zij krijgen de kans om zich in de kijker te spelen voor het WK. Ook Calvin Marlin en Brett Evans (beide ACT) maken deel uit van de groep van 23. De vaste waarden van het nationale elftal, waaronder Aaron Mokoena en Benni McCarthy, zullen op 27 maart in actie komen in Tblisi tegen Georgie. Deze selectie zal na de wedstrijd tegen Saoedi-Arabie worden aangevuld met 9 spelers. Steven Pienaar heeft dus met Ajax en Zuid-Afrika drukke en spannende weken voor de boeg.

Meer op




Tags

bafana pienaar afrika arabie sono aangevuld aaron act afrikaan benni boeg brett competitiedebuut evans georgie jomo koeman marlin mccarthy mokoena montecatini nac saoedi saoudi tblisi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon rulli shogun tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos