Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruime 5-1 zege Ajax op Heerenveen

14 augustus 2011 16:23

Ajax heeft zondag een ruime zege behaald op Heerenveen. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd het maar liefst 5-1 voor Ajax. De Amsterdammers waren heer en meester ogenschijnlijk zonder voluit te gaan.

De wedstrijd kwam pas in de slotfase van de eerste helft echt los. Sigthorsson zette Ajax op een verdiende voorsprong. Een minuut later was het alweer gelijk toen de gevaarlijke Heerenveen aanval Ajax uitspeelde en Dost in staat stelde de bal in te schuiven. Vlak daarna was het alweer 2-1. Alderweireld werd vrijgelaten bij de opbouw en kon van afstand vlammend binnenschieten.

Na rust besliste Ajax de wedstrijd al snel. Eriksen stelde Boerrigter in staat de 3-1 te maken. Daarna zakte Heerenveen verdedigend verder weg. Ajax ging rustig op zoek naar meer en kreeg dat via de 4-1 uit een persoonlijke actie van Sulejmani en de 5-1 van Van der Wiel.




Tags

heerenveen alderweireld besliste binnenschieten boerrigter dost eriksen gevaarlijke heer opbouw sigthorsson sulejmani uitspeelde vlammend wiel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom backup belofte berghuis bergwijn bravo brobbey elsimao farioli godts gorter hag hato henderson hlynsson kiki meewerkt pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun sosa sutalo ton tsja