Ajax verliest strijd om Johan Cruijff Schaal

30 juli 2011 21:54

Ajax is er niet in geslaagd de eerste prijs van het seizoen binnen te halen. Ajax domineerde, maar twee momenten werden de ploeg fataal. Ajax kon ook na de rode kaart ('47) van FC Twente het overwicht niet in doelpunten uitdrukken.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd. Eriksen was dichtbij de openingstreffer toen hij na tien minuten op de lat kopte. Het was echter FC Twente dat op voorsprong kwam. Janssen hield Luuk de Jong vast in het strafschopgebied. Janko mocht vervolgens vanaf de penaltystip aanleggen voor de 1-0. Ajax voerde vervolgens de druk op. Met name Sigthorsson was enkele malen dichtbij de verdiende gelijkmaker.

Na twee minuten spelen in de tweede helft kreeg Berghuis een rode kaart na een 'schwalbe'. Ajax leek vervolgens door te drukken toen Alderweireld, opkomend van de middenlijn, met een geweldige uithaal voor de 1-1 zorgde. Zijn schot verdween draaiend hoog in de winkelhaak.

FC Twente leek rijp voor de sloop maar het was invaller Bryan Ruiz die vanuit het niets de bal prachtig achter Kenneth Vermeer krulde. Michailov bleek vervolgens bij diverse goede kansen een sta-in-de-weg. Hij wist zijn doel schoon te houden en daarmee de prijs veilig te stellen voor FC Twente.