Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Ajax - De Graafschap

9 maart 2002 14:26

Verslaggever: M

Ajax ontvangt zondagmiddag in de Amsterdam Arena De Graafschap. Het is de 13de keer dat beide clubs elkaar in competitieverband op Amsterdams grondgebied treffen. De statistieken zien er voor de Ajacieden rooskleurig uit. Ajax verloor op eigen veld nooit van de Superboeren. Slechts twee keer wisten de Doetinchemmers een gelijkspel uit het vuur te slepen. Gezien de stand op de ranglijst is het noodzakelijk voor Ajax om zondag de 3 punten in Amsterdam te houden. Het duel zal worden geleid door Dick van Egmond.

Ronald Koeman kan ook tegen De Graafschap geen beroep doen op de langdurig geblesseerden: Van der Vaart, Heitinga, Cruz en Pasanen. Vierklau en Van der Gun zijn op de weg terug, maar nog niet inzetbaar. De gasten moeten het doen zonder aanvoerder John van den Brom. De ex-Ajacied zit een schorsing uit. Arvid Smit is zijn vervanger. Ook Vreman, Hupkes, Promes, Van der Kruis en Splinter zullen er niet bij zijn. Milan Berck Beelenkamp speelt tegen zijn oude club zijn 100e duel in het betaalde voetbal.

Vermoedelijke opstellingen:

Ajax: Grim, Trabelsi, Chivu, Bergdolmo, O'Brien, Van Halst, Pienaar, Maxwell, Van der Meyde, Machlas, Wamberto.

De Graafschap: Postma, Bot, Berck Beelenkamp, Bakens, Frankel, Meerdink, Van Leerdam, Smit, Turpijn, Van Vossen, Valeev.

Meer op




Tags

graafschap beelenkamp berck smit voorbeschouwing arena arvid bakens bergdolmo beroep bot brien brom chivu cruz egmond frankel geblesseerden grim grondgebied halst heitinga hupkes koeman kruis leerdam machlas maxwell meerdink meyde milan opstellingen pasanen pienaar postma promes rooskleurig splinter superboeren trabelsi turpijn vaart valeev vierklau vossen vreman vuur wamberto

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah utrecht voetbalkwaliteiten zucht