Transparent
Inloggen
Sluiten

Merkregistratie Ajax-shirt blijkt ongeldig [update]

30 juni 2011 20:13 - Telegraaf.nl

De merkregistratie van het rood-witte thuisshirt van Ajax is ongeldig, zo heeft de rechtbank van Amsterdam deze week bepaald in een zaak die Ajax had aangespannen tegen een man die zonder toestemming Ajax-souvenirs verkocht. De Telegraaf bericht vandaag over de rechtszaak. Volgens de rechter voldoet de merkregistratie van Ajax uit 1996 niet aan de technische eisen die in Europa aan kleurmerken worden gesteld.

De voetbalclub won de rechtszaak tegen de verkoper uiteindelijk wel, omdat die ten onrechte de indruk wekte dat het om officiële Ajax-producten ging. Toch is de zaak een groot verlies voor de club, stelt merkenbureau Chiever. „Immers, Ajax raakt hiermee de exclusieve merkrechten op het design van zijn shirt kwijt.”

[Update] Tegenover RTV Noord-Holland meldt Ajax dat het in beroep gaat tegen de uitspraak. Op de website van RTVNH wordt uitgelegd waarom dit kon gebeuren.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

merkregistratie rechtszaak beroep chiever design holland kleurmerken merkenbureau merkrechten producten rechtbank rtvnh souvenirs telegraaf thuisshirt verkoper

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos