Jong Ajax verslaat Jong Utrecht

28 februari 2002 23:55 - WWW.AJAX.NL

Verslaggever: P

In De Galgenwaard in Utrecht speelde Jong Ajax vanavond tegen Jong FC Utrecht. Terwijl de selectie van het eerste van FC Utrecht, tegenstander in de halve finale van de Amstel Cup, mee keek, behaalden de jonge Ajacieden een belangrijke 2-0 overwinning.

Petri Pasanen en Walker stonden centraal in de verdediging, Gabriel Mofokeng en Valencia bedekten de flanken. Stefano Seedorf speelde centraal op het middenveld met de punt naar voren, op links Daniel Cruz (die later geblesseerd uitviel) en rechts Anthony Obodai. De voorhoede bestond uit Pius Ikedia, Jason Culina en Bechan.

Kiran Bechan brak in de eerste helft de score open door na een solo-actie de bal in de kruising te jagen. Later wist Utrecht nog enkele malen gevaarlijk te zijn, maar Jong Ajax was uiteindelijk de ploeg die aan het langste eind trok. In de tweede helft ging een corner richting eerste paal, waar aanvoerder Walker de voorsprong van de Amsterdammers verdubbelde met een kopbal.

Vijf minuten voor tijd kreeg Valencia zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Als gevolg van deze overtreding kreeg Utrecht een penalty. Stekelenburg bewees zijn kwaliteiten door deze vanaf elf meter te stoppen.