Transparent
Inloggen
Sluiten

Vervoersproblemen rondom bekerwedstrijd Ajax-PSV

27 februari 2002 11:07 - WWW.AJAX.NL

Verslaggever: P

De Nederlandse Spoorwegen zorgt ervoor dat er problemen zijn gerezen omtrent de wedstrijd Ajax-PSV in de halve finales van de strijd om de Amstel Cup. PSV wil op 6 maart met 1600 supporters naar de wedstrijd komen, maar mag door de weigering van de NS treinen beschikbaar te stellen slechts met 500 supporters per bus naar Amsterdam reizen.

Ajax is bereid de 1600 PSV-supporters te ontvangen. Algemeen directeur Arie van Eijden laat dat weten, met de kanttekening dat niet Ajax, maar de lokale overheid bepaalt op welke manier de PSV-supporters moeten reizen. De PSV-supporters worden door de gemeente Amsterdam verplicht om met de trein naar de ArenA te komen. Indien het vervoer per bus zou plaatsvinden, dan staat de gemeente Amsterdam niet meer dan 10 bussen met in totaal 500 supporters toe.

Dit lijkt voor PSV-voorzitter Harry van Raaij onacceptabel. In de Telegraaf laat deze weten dat alle 1.600 supporters naar de ArenA moeten kunnen gaan. Indien dat niet het geval zou zijn, zouden zowel de voorzitter als de ploeg in Eindhoven blijven, daarmee het risico van een reglementaire nederlaag voor lief nemend (zie de link bij "nieuws en artikelen elders op het web").

Van Eijden stelt zich op het standpunt dat de NS gewoon de treinen moet leveren, nu het accoord is gegaan met het competitieschema. Eveneens heeft hij telefonisch contact gehad met PSV-voorzitter Van Raaij en hem duidelijk gemaakt dat Ajax het standpunt van PSV steunt. Van Eijden: "Ajax wordt door de NS in een hoek gedrongen waar Ajax niet thuishoort. Van Raaij en zijn supporters zijn meer dan welkom in Amsterdam."

Meer op WWW.AJAX.NL
Tags

eijden raaij arena gemeente treinen vervoersproblemen accoord amstel competitieschema gerezen kanttekening lief nemend overheid reglementaire spoorwegen steunt telegraaf thuishoort trein vervoer web weigering

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch elsimao farioli gaaei godts hato henderson hlynsson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson